2025-08-01
見到炑八觀塘店最近搞咗個海洋主題,真係好有心思!當然嗱嗱聲帶埋小朋友去玩下啦,一入去就見到波波池,小朋友已經即刻衝埋去,我就舒舒服服休息下飲下野。🍱 可愛又有營養|企鵝小跑車兒童餐小朋友嘅最愛一定係「企鵝小跑車兒童餐」,用車型食物盤盛載,吸睛度爆燈!裡面有企鵝造型紫菜飯,睇落真係好鬼得意,再加埋瑞士汁肋排、粟米、薯條等,營養同口感都有照顧。食完仲有 小漁夫漁獲記貼紙收集卡,可以儲貼紙換禮物,小朋友食得又玩得!🍖 大人之選|海洋妙妙餐 SET我哋大人嗰邊就叫咗個「海洋妙妙餐」,真係超澎湃!有原隻大雞髀、辣八爪魚、牛肋條配蔥蒜、牛舌、外群肉、韓式醬油五花肉,款款都好惹味。加埋芋頭煎餅,外脆內軟,食落滿足感爆棚!🍉 解渴之選|原個西瓜飲飲品方面都有驚喜!原個西瓜飲用個瓜盛住,影相一流;插上水龍頭就變身成天然飲品機~入面係鮮榨西瓜汁,紅潤透亮,一睇就知夠晒清甜解暑。🍈 蜜瓜心涼刨冰|夏日必食甜品食完一餐燒烤大餐,甜品就當然唔可以少啦~炑八呢款「蜜瓜心涼刨冰」真係清新到爆!整個刨冰以蜜瓜為主角,入口即化,果香十足,啖啖蜜瓜肉,每啖都透心涼。加埋啲微甜嘅糖漿,唔會搶味,反而令蜜瓜味更突出。🧸 一邊
🍱 可愛又有營養|企鵝小跑車兒童餐
🍖 大人之選|海洋妙妙餐 SET
🍉 解渴之選|原個西瓜飲
🍈 蜜瓜心涼刨冰|夏日必食甜品
🧸 一邊食一邊玩|放電冇煩惱
餐廳最正就係有個小朋友勁啱玩嘅玩具天地,有波波池放電,仲有好多唔同嘅玩具同扭蛋機;環境乾淨舒服,爸媽可以安心歎住燒肉,小朋友玩到唔捨得走!