2013-12-24 84 views
今日其實約咗一大班舊同事敍下舊,點知好多人都要開OT,得番小猫幾隻,所以食唔到大餐,轉戰串燒。大家一坐低就係咁叫野食,有火箭魷、芝士腸、香草肉腸、燒魚餅、皇牌肉汁燒極品黑豚鞍、海鹽燒巴西厚切牛舌仲有紫蘇葉香燒羊仔鞍。好彩啲串燒唔大份,如果唔係一定食唔晒。不過個火箭魷、黑豚鞍同羊仔鞍真係好大件呀。個火箭魷有25cm長,仲長過我塊面,師傅燒得剛剛好,好脆好嫩同好鮮甜。個黑豚鞍都係好大塊,燒到金黃色,望到就已經流晒口水啦,當我大大啖咬落去果時,啲肉汁就流晒出來,真係好好味。師傅推介羊仔鞍,佢將個羊仔鞍的肉汁鎖住係個入面,外面就燒到好脆,口感一絕。有樣串燒好特別就係牛舌啦,我好小係出面食到;佢地的牛舌真係好大塊又厚(雖然個名都講明厚切)但係真係估唔到有差唔多一寸咁厚,呢個的口感有啲特別,脆脆地又林林地,好得意,但係唔蘇好好食。啲腸仔條條都好長,應該有6寸,燒得好香,唔知係咪佢地啲貨入得好,所以覺得係出面食唔到。最後仲有燒魚餅,佢地味到好特別,我唔知係咩味,只係知道佢地落咗啲香料入去,令到塊魚餅好香。我一定會再來食架,因為仲有好多串燒未試,下次同你地再encore。
火箭魷
皇牌肉汁燒極品黑豚鞍
紫蘇葉香燒羊仔鞍
海鹽燒巴西厚切牛舌
芝士腸、香草肉腸、燒魚餅
2013-12-06
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
火箭魷
皇牌肉汁燒極品黑豚鞍