2016-09-23 3200 views
12月29日, 喺聖誕節假期中, 晏晝落街睇下有乜好食, 我地成家都hea下hea下咁最好搵間野嘆下坐下, 呢間喺天后轉彎角嘅coffee shop, 除咗咖啡之外, 都有一d熱食set lunch好似漢堡包、crepe咁, 我都想飲杯咖啡, 所以就入咗去~::: Crepe with Truffle ::: $88估唔到一間小店都會有crepe食~ 呢個crepe份量唔算大, 不過中間嘅料都好豐富, 令到個crepe本身唔係好夠. 個餅有少少薄身, 香脆度都十分夠, 配上中間嘅白汁底好好食~ 白汁之中又菇同芝士咁厚度十足, 味道都幾濃郁, 可謂用料豐富~ 還有少量沙律菜伴碟refresh一下個口, 唔錯~在咖啡店唔飲一杯咖啡對唔住自己, 咖啡味聞落香濃但係入口唔算特別, 呢d地方我鐘意飲齋啡, 都好彩成杯都易入口同冇乜酸味~::: Cheese Burger ::: $78芝士漢堡份量有d似mini size嗰d, 睇埋個塊芝士漢堡扒, 直頭有d失望... 漢堡扒太薄冇口感, 芝士只係好似普通嗰d塊芝士, 又冇半溶唔漏. 再加埋生菜叫做夾硬堆厚個包... 要食漢堡包我地一定會揀對面,

Crepe with Truffle
::: Cheese Burger ::: $78

芝士漢堡份量有d似mini size嗰d, 睇埋個塊芝士漢堡扒, 直頭有d失望... 漢堡扒太薄冇口感, 芝士只係好似普通嗰d塊芝士, 又冇半溶唔漏. 再加埋生菜叫做夾硬堆厚個包... 要食漢堡包我地一定會揀對面, 好食好多.
Cheese Burger
呢間coffee shop雖少, 但係咖啡豆嘅用料應該都幾靚, 飲杯咖啡都可, 不過熱食就可以有更好選擇~
咖啡
奶茶
2014-12-29
$91 (Lunch)
Crepe with Truffle
咖啡