2017-07-14 57 views
今晚黎到呢到同友人小敍!餐廳位置唔係正正主要大街當眼之處!但近中央圖書館同維園!想靜靜品嘗抖一抖真係一個不錯之選!六點到達,人不多!就來一個early dinner!因爲兩個女仔實食唔晒兩個dinner!但又想每樣試下!決定叫一個set dinner先,再加兩款小食,飲品同甜品!Set dinner 既餐湯!好濃好滑!Set dinner 既沙津!好少set既沙津會有配煙三文魚呢杯係佢地推介飲品!叫花子冰!d冰裡面埋左d berry! 初初飲時只飲到梳打味!但隨著d冰慢慢溶化,呢杯飲品越嚟越濃!越嚟越好飲!我決定下次都要叫呢杯!友人叫咗呢杯熱嘅洛神花茶!香噴噴飲得好舒服!呢個炸魷魚筒好有驚喜!啲魷魚一啲都唔難咬開!其他鋪頭好多都好難咬開,但呢個好易咬!而且食得出佢係用新鮮魷魚去炸!越食越上癮!又係另一驚喜食物!絕對推介大家要試吓呢個熱氣又好味嘅炸魷魚筒!我一見到係黑松露薯條,諗都無諗就即刻叫我,我本身對黑松露情有獨鍾,只要一見就會想叫。果然,每一台都有叫,一定係好野,侍應一放低,嗰陣黑松露嘅香味已經飄到我哋面前,忍唔住兩個人一齊大聲叫好香!薯條外脆內軟!真係唔係間間都整到呢種質感!值得

六點到達,人不多!就來一個early dinner!

是日餐湯-南瓜湯

Set dinner 既餐湯!好濃好滑!

煙三文魚沙津

花子冰

呢杯係佢地推介飲品!叫花子冰!d冰裡面埋左d berry!
我決定下次都要叫呢杯!

洛神花茶

友人叫咗呢杯熱嘅洛神花茶!香噴噴飲得好舒服!

炸魷魚筒

黑松露炸薯條

我一見到係黑松露薯條,諗都無諗就即刻叫我,我本身對黑松露情有獨鍾,只要一見就會想叫。果然,每一台都有叫,一定係好野,侍應一放低,嗰陣黑松露嘅香味已經飄到我哋面前,忍唔住兩個人一齊大聲叫好香!薯條外脆內軟!真係唔係間間都整到呢種質感!值得一讚!

喺西冷扒同漢堡包兩者選擇中,最後決定叫漢堡,竟然問我地要幾成熟!我哋要左七成,同埋叫佢幫我地對半切開!個橫切面已經見到佢嘅真材實料,融化的芝士再加上厚身嘅漢堡扒,超級juice! 相信一見到呢個橫切面,有邊個唔口水流?🤤不過件碟既薯條就真係食唔晒啦!

見到推介嘅玫瑰芝士蛋糕,幾飽都要叫番個!呢個芝士味好香,唔係好實嘅質感,同友人各一半!分量剛剛好!淡淡的玫瑰味,唔會搶咗芝士嘅香味,真係要俾個讚!

鋪頭叫花子舍!花嘅裝飾真係唔少,環境感覺好舒服,如果鋪面可以再大啲就好囉!

已經愛上呢度嘅食物,下次絕對唔會再幫襯!小店經營,請大家多多支持!
2017-07-11
Type of Meal