2021-10-27
放工去左中環,搵到間隱世西餐廳食迷你漢堡bell 😋.👅 4個迷你漢堡(Classic//Triple B//Sir Lou//South East)🍔Classic: 呢個係和牛小漢堡,食到個牛味同其他牛肉好唔同,又夠juicy,加埋芝士生菜同蕃茄,好好味呀😘.🍔Triple B: 呢個都係和牛飽飽,但加左紅菜頭醬,仲有Parma Ham食落咸咸地,又帶有紅菜頭甜甜地嘅醬,新鮮感大增!.🍔 Sir Lou:呢個係炸魚飽加豌豆蓉,唔好以為佢個炸魚好漏,滴幾滴旁邊嘅檸檬汁,完全係有refresh嘅感覺呀😍.🍔 SouthEast: 呢個係豬頸肉飽,配上木瓜薑整成嘅是拉差醬,味道好新奇,食到豬頸肉嘅肥但又有辣醬中和,岩岩好呀😋.👅 Roasted pepper Mozzarella 呢個沙律勁好食😂😂😍😍最特別係佢個醬,酸酸甜甜又杰杰地,加埋烤過嘅紅黃椒,食落好新鮮之餘,唔會食到peppery嘅草青味😋.👅 Homemade Pom poms 呢個Pom Pom係佢地自家炸薯波波,薯仔切成幼條條,再加埋嘅混合香草同薯泥,炸成波波之後點埋旁邊個蜜糖芥末醬,又係出奇好味🤤.👅 Truffle
👅 4個迷你漢堡
👅 Roasted pepper Mozzarella
👅 Homemade Pom poms
👅 Truffle Mac & Cheese
呢個Mac& cheese 比我想像中無咁重口味,少左一入芝士嘅濃但多左好多黑松露嘅香☺️我好鍾意食黑松露,所以呢個通粉都好岩我食😛
👅 New York Yuzu Cheesecake
呢個芝士蛋糕好refresh呀😍食完重口味漢堡,食個柚子蛋糕,用酸酸甜甜refresh 返個味蕾,係完美嘅句號呀