2021-07-23
前兩日屋企人買咗一盒手工芋泥西多士返屋企,我一邊食一邊讚:好好食呀!喺邊遮買㗎 ?結果,我今日親自到深水埗光顧will’s coffee,買咗:Light breakfast:炒蛋又creamy 又滑,炒本菇蒜味和香草味豐富,香腸食得出唔係cheap野,仲有個熱辣辣香脆得來唔油膩嘅牛角包🥐午餐肉蕃茄青瓜芝士bagel🥯: 好平凡既材料,但四種材料夾埋一齊迸發出1+1+1+1 >4 的火花;bagel 軟熟煙韌有咬口,仲有幾種不同味道選擇。手工芋泥西多士🥪:芋泥不太甜,夾在烤到金黃色的兩片多士中間,配合新穎又美味。黃金配紫色,賣相吸引。多士切成細細塊,飯後當甜品食,兩至三個人share啱啱好,正!飲品: dirty coffee,煎茶全部工夫由店主夫婦二人一腳踢,食物即叫即整,新鮮熱辣。等食物期間,發覺店子雖小,但乾淨企埋,店面設計有心思,有限空間中擺設了掛畫、小盆栽、亁花束、陶瓷公仔、以獅子山作背景的poster、店主私歲的figure…….還有櫃壁貼了店主夫婦的結婚、家庭及女兒的相片,使小店好有小家庭的溫馨感!光顧小店的好處是你可以和店主互動,直接對話、交流,好有街坊feel
飲品: dirty coffee,煎茶
全部工夫由店主夫婦二人一腳踢,食物即叫即整,新鮮熱辣。
光顧小店的好處是你可以和店主互動,直接對話、交流,好有街坊feel!
首次光顧,男店主已經打開心窗話近年經常「被關顧及指導」, 生意吾容易做呀!但店主系有風骨的人,初心不改!
小夫婦拼手胝足開間小店,一星期開足七日,小店就是他們的第二個家。他們的勤勞是衆多香港人的寫照。
問女店主:可以打電話嚟落定order先嗎?
女店主:可以呀!
Ok! 一定會繼續幫襯!