2019-07-30 41 views
朋友介紹咗間火鍋店畀我,今日順便出左去旺角就同另一個朋友試下~我哋點咗個鴛鴦湯底,係清湯(其實即係藥膳湯)加酸辣湯😀幾特別😍藥膳湯幾濃好有足料😊​火鍋料叫咗一份牛肩胛, 一份白鱔,半份油炸鬼墨魚滑, 半份紫淮山,一份皇帝菜, 本分土豆粉,半份手工水餃, 另外熟食叫咗半份韭菜盒子同三串羊肉串, 飲品叫咗一杯咸檸七,一杯百香果🙈🙈出菜好快👍俾左份熟食我地食住等——韭菜盒子個皮好薄,其中一邊係有少少薄餅嘅質地,另外三條邊就係雞蛋,裡面嘅韭菜好足料,加埋粉絲香得嚟又有趙口👍👍配合佢俾既茶(好香麥米/玄米味)幾正😁羊肉串嘅賣相好吸引所以叫咗三串試下,我不嬲好鍾意食羊肉串, 因為啲香料好惹味又唔會有“蘇”味,但今次連平時唔食羊既朋友試咗都覺得有驚喜,對羊改觀😮😮整體來講,火鍋料食材整體都好新鮮,價錢唔貴🤑會encore😽而個清湯一黎已經好重藥材味,鍾意飲湯一定要試🤟飲落好溫暖🥰好好飲😋 用黎煮菜好清甜👍​值得一題☝️平時火鍋店通常多數只有鮮淮山,好少見到紫淮山,加分!! 仲好新鮮,厚度啱啱好👏蔬菜類我哋落去藥膳湯底,肉類就落酸辣湯底,個牛肩胛就算煮耐咗都唔韌,好好食,索左啲酸辣味,完全唔洗加任何醬料

蔬菜類我哋落去藥膳湯底,肉類就落酸辣湯底,個牛肩胛就算煮耐咗都唔韌,好好食,索左啲酸辣味,完全唔洗加任何醬料😋😋

手工水餃都幾有誠意,塊皮好薄,裏面蝦同豬肉份量好足, 蝦仲好爽口👍👍
另一個必點就係佢嘅土豆粉😍好有口勁,好Q所以鍾意食真正刀削麵嘅朋友一定要試👍👍

最後,女孩子食飯最後通常都會嗌埋甜品🙈成件事就好圓滿😂 我哋叫咗兩個楊枝甘露(應該冇人會唔like)甜度適中,好滑,飽到上心口😂😂

食物以外,個人覺得呢間野真係幾揼本😂裝修都好擺心機,店員服務都好殷勤, 食材新鮮又有水準,性價比幾高,難怪朋友會推薦😁😁
2019-07-11