2018-10-28
高質日本餐廳 價錢合理 刺身,壽司,燒物 樣樣齊備 食物質素相當有水準 誠意推介餐廳唔算大面積 地面嗰層有一張和式tatami餐桌, 感覺好日式化,日本風味濃厚走上一層是有吧檯及正常餐桌的地方 亦有open kitchen 邊食邊欣賞廚師嘅功架燒鱈魚干$38魚干燒過之前勁香 外面金黃香脆 細味咀嚼之下發現魚味好重 下酒一流的小吃食日本餐又點少得刺身呢一環節呢 點選了廚師發板Omakase 共六款刺身$448齋睇賣相已經夠吸睛 用咗鮮花,秋葉,海草 作為伴碟 好有秋日氣息每款刺身都戒曬花紋 廚師刀功確實不錯 而且每款刺身色澤亮麗 未食已經知道新鮮建議金線鯛,青鯛,三刀等白肉魚 唔好點豉油 可以嘗試下餐廳安排嘅獨家醬汁 味道酸酸 有提鮮嘅作用珍寶赤蝦體型相當巨大 要分兩啖先可以食得曬 好幸福嘅口感 肉質鮮嫩又鮮甜 蝦頭嘅膏甘香濃郁三文魚腩壽司$18 墨魚壽司$15 章紅魚壽司$22池魚壽司$28 吞拿魚背壽司$26甜蝦壽司$26件件壽司都厚切魚生 魚生多過飯 勁開心整體壽司質素相當高 上面嘅魚生全部都好巨型 而且相當厚 所以口感一流而且滿足有咁大片魚生 我覺得好抵食 一啲都唔貴壽司飯一夾唔
燒鱈魚干$38
件件壽司都厚切魚生 魚生多過飯 勁開心
有咁大片魚生 我覺得好抵食 一啲都唔貴
壽司飯一夾唔會散 有白米嘅香味
清酒煮蜆$68
清酒加熱之後味道更加芳香 酒精嘅味道都揮發了 湯頭清甜又帶有海鮮味道 飲落去好舒服呀
蜆肉唔會過熟 又大隻又肥美 絕對是新鮮的
燒豆腐$28
燒麵豉醬茄子串$22
雞皮露筍串$38
燒鮮雞腎$28
餐廳有多款串燒選擇 味道具有日式風味 不同食材配不同調味料 例如:茄子配麵豉醬,雞皮露筍串配海鹽
每串火候拿捏得剛剛好, 依然能夠保持每種食材嘅質感和口感
非常推介:雞皮露筍串 雞皮燒到脆卜卜 入口一啲都唔油膩 好似食緊薯片咁