今日陪HONEY睇完牙醫之後, 見時間尚早, 亦都順路, 所以特意去0左大本型食番個靚。西。餐。
今次仲要好彩, 試到之前未食過的東西。 HONEY要了厚切朱扒, 配飯。我要了焗黑椒雞扒飯, 頭盤繼續係是日餐湯, 今天係洋蔥湯, 個湯幾香洋蔥味, 食落有少少甘甜的感覺, 好快已經俾我KO了。 不過依個唔係法式洋蔥湯, 所以係無一片法包同芝士係面的,
但個湯配上暖暖脆脆的蒜蓉法包, 也實在好味。
等0左大約10幾分鐘, 個主菜來了。焗黑椒雞扒飯個面D芝士撈埋D飯食, 超香芝士味, 好好送飯, 不過好熱, 有少少整到個咀。 個黑椒汁好香黑椒味, 而且個TEXTURE唔係好似平時D茶記貨式得一PAT野咁, 對我胃口。雞扒亦都好JUICY, 整體來說, 5粒星最高, 我會俾4粒星。
HONEY的主菜先係必須要大力推介的。厚切朱扒!!!!!! 請唔好怪我用咁多!!! 因為依個主菜真係令我喜出望外。
識煮野食既人都知道, 朱扒真係好難煮, 一係煮得好乾, 一係煮得好硬, 一係又乾又硬。
叫依個主菜之前, 已經問老闆, 朱扒會唔會好乾同硬, 老闆好有信心咁講一定唔會, 依個仲要係招牌菜之一。
HONEY就點0左依個。 碟食物送來, 我望一眼, 只係一眼,以我煮朱扒的經驗(我其實一D都唔叻煮朱扒), 心諗好驚喎。OKOK, HONEY好安心咁約成件朱扒切好之後, 佢俾0左我食, 嘩, 我即刻心心眼, 典解個扒可以咁好味。依個朱扒, 絕對唔乾唔硬之餘, 仲要係D肉質勁爽口, 目測都見到佢有成1CM厚, 食0左好有滿足感。
HONEY用0左10分鐘多D就KO依個咁正既對手。
下次再來, 如果個WEEKLY MENU有依個厚切朱扒, 一定一定要再食!!!!!!
埋單時間, 心入面有D開心, 因為 98蚊一個餐, 包湯。包。主菜。飲品, 係依家既總部附近真係搵唔到。 所以會繼續有好多的下次。