2021-02-28
星期六下午一點幾去等,有一小條人龍,原本驚要等好耐,好在佢上層多位,都好快有得坐。因為本身都好期待,所以放棄二人餐散嗌。以下為兩個人嘅order:-烏冬 (蘿蔔,百頁豆腐,通心菜)-王子麵(杏飽菇,豬腸,甜不辣,豬耳)-shake shake海苔鹽酥雞-台味奶茶兩杯-芋圓(唔記得咩名,係多啲料,$38嗰款)自己同朋友對鹽酥雞同芋圓要求都高。所以有啲灰。雞嚟講,唔知點解佢無咗蘋果嗰款,但係淨係講件雞,同台式都好有距離。由醃法到脆漿到最後調味,唔係特別好味之餘其實豪大大都台式過佢。芋圓嚟講,1. 細碗,2. 芋圓唔好味(太彈,明顯因為佢個粉同芋頭/地瓜個比例唔好,食唔係好到芋頭/地瓜味),3. 嚴重冰底。Well, 收得$38仲要冰粒做底,有要求嘅都係俾多少少過隔離x芋仙吧。芋圓多冰(?)第一次見其實同火鍋肥牛墊底塊嘢有咩分別講返主菜滷味其實個滷汁係正,而我已經係揀佢張餐紙有手指公嗰啲items(通心菜/蘿蔔/百頁豆腐唔記得係唔係),係因為鐘意食烏冬先揀烏冬,點知我最滿意就係個烏冬,因為掛到汁但係唔會太咸。通心菜一個字 - 硬 (可能我唔識食啦)蘿蔔舊舊都有渣你夠膽擺手指公上去(?百頁豆腐
因為本身都好期待,所以放棄二人餐散嗌。
以下為兩個人嘅order:
-烏冬 (蘿蔔,百頁豆腐,通心菜)
-王子麵(杏飽菇,豬腸,甜不辣,豬耳)
-shake shake海苔鹽酥雞
-台味奶茶兩杯
-芋圓(唔記得咩名,係多啲料,$38嗰款)
自己同朋友對鹽酥雞同芋圓要求都高。
所以有啲灰。
芋圓多冰(?)第一次見
其實同火鍋肥牛墊底塊嘢有咩分別
講返主菜滷味
通心菜一個字 - 硬 (可能我唔識食啦)
蘿蔔舊舊都有渣你夠膽擺手指公上去(?
百頁豆腐就點都無死不過普通嘢
滷味烏冬
朋友嗰碗,所有料都係普通嘢,不過不失咁,但係個王子麵勁咸,食到最尾佢都免得傷腎放棄,真係鐘意重口味先好叫。
奶茶好正路,就係Earl grey +奶,明明畫紙寫熱飲半糖,張單打咗做凍無糖,及時話俾職員聽後嚟到變成熱無糖。
結語:服務態度好,試完一次就算,唔會翻啅。完~完~