最近去了一間位於銅鑼灣的𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹 𝗯𝗮𝗿,留下了不錯的印象呢‪₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎ 酒吧整體氛圍都俾人一種好舒適同放鬆嘅感覺,而擺設都充滿了細節同獨特嘅個性!🩶我哋選擇了一個𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿位置坐下,位置較隱密,好適合一邊品嚐雞尾酒一邊盡訴心中情呢𝗸𝗲𝗸𝗲 ~~~看過𝗠𝗲𝗻𝘂後,我哋𝟭𝟱𝟭𝟲了好一段時間>< 最後大膽地選擇了𝗠𝗲𝗻𝘂上無嘅雞尾酒,讓調酒師按我當下嘅心情/諗法等,調製一杯嘢適合我的雞尾酒🤜🏽🤛🏽↳𝗖𝘂𝘀𝘁𝗼𝗺𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹˙˚ 𓆩 $𝟭𝟮𝟴𝟭. 🌊🐚 𓂃 𓈒𓏸這雞尾酒係按朋友當下心情同「海浪」一詞𝗧𝗮𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗺𝗮𝗱𝗲 的🪼🤍 最後的成品不論外觀還是味道都層次十足呢!起初有少少難入口>< 頂層為海鹽菠蘿奶蓋,味道會係酸酸同鹹鹹的😆 而最底層嘅基酒係由幾款唔同嘅酒混合而成,一開始亦係有啲衝擊 ε=┏( >_<)┛隨着一口一口嘅品嚐,味道開始慢慢融洽起來,亦品嚐到調酒師提到嘅花香😛 每一啖都帶著唔同嘅感覺呢👂🏽𝟮. 🥭🏝️☀️🇹🇭而我嗰杯就好呈現到我腦海中嘅泰國 ,陽光與海灘 𝗵𝗲𝗵𝗲 ☼∩•ω•∩ 每一啖都好似

↳𝗖𝘂𝘀𝘁𝗼𝗺𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹˙˚ 𓆩 $𝟭𝟮𝟴

𝟭. 🌊🐚 𓂃 𓈒𓏸

𝟮. 🥭🏝️☀️🇹🇭

而我嗰杯就好呈現到我腦海中嘅泰國 ,陽光與海灘 𝗵𝗲𝗵𝗲 ☼∩•ω•∩ 每一啖都好似飲緊芒果汁咁,酸酸甜甜的,唔怕難入口!!調酒師仲加入咗泰國香料作點綴,泰國風味𝘂𝗽𝘂𝗽😛