2017-10-26
最like日本嘢嘅朋友生日,當然喺要搵間日食舖畀佢喇,燒海鮮之前食放題時食過,但放題環境有啲逼同嘈,於是搵openrice就搵到呢間秋田原本以為喺天文臺道,原來自己睇錯嘢晌天文台圍😅,嚟到拿位坐底,員工好細心同我地介紹有啲咩好食好抵,服務值得一讚👍🏻👍🏻就係多得佢地講有咩好食,先知佢地逄雞肉嘅串燒買一送一,所以我地喺咁叫,雞翼、雞腎、雞皮、雞軟骨咩都有,好抵,亦都燒得唔錯,特別係雞皮好脆口而唔油另外我同朋友都超級like嘅喺個雞肉包流心蛋,佢地本身配嗰個汁好match, 加上雞肉都夠juicy,同埋蛋一齊入口感覺好豐富浜燒原本喺主打,但叫完前面嘅串燒再加個刺身飯,已經飽咗好多,但無理由唔試,於是叫埋蠔同蜆,好欣賞有人幫我燒,等我唔洗一路睇住說明書一路自己整嚟整好,同埋有專人燒當然好食啲,特別個蠔燒完後好甜,熱哄哄入口👍🏻👍🏻👍🏻