2020-03-19 102 views
今日終於到星期五啦,辛苦咗成個星期,梗係要嚟個happy friday啦,男朋友話佢屋企附近開咗間西餐,仲要個外圍全部都係落地玻璃,好似一間玻璃屋咁呀,入面既design都好靚,比人一個舒服既感覺。我見到all day breakfast就即刻比佢吸引住,雖然all day breakfast 嚟嚟去去都係個幾樣材料整岀嚟,但要整得好味都吾易架。依個all day breakfast 就吾係最full個隻,佢有雞蛋、腸仔、煙肉、mushroom 同埋少少沙律菜。我幾欣賞個蛋,煎得岩岩好,吾會過熟,而且蛋白外圍都少少lone邊,而蛋黃就係流心既,我勁鐘意食流心蛋黃,所以通常都會食完啲蛋白,成舊蛋黃放入口。佢有2款腸仔,一款係外國啲既,因為佢入面啲肉係會切完之後見到切口吾齊,依款幾好食。而另一款就係平時食開既雞肉腸咁。除咗all day breakfast,我地仲叫咗個意式龍脷柳配十穀飯伴蘑菇忌廉汁。一嚟到既時候覺得依個飯好健康,因為佢有好多菜做伴碟。加上佢個飯係十穀飯,想健康少少,又鐘意食飯既人就岩晒。