2024-03-06 255 views
唐俊街一列有好多餐廳,今次揀咗呢間主打炸魚嘅餐廳試下,入面唔大,但裝修都幾舒服,感覺幾chill 叫咗兩個lunch set,包括頭盤+主菜+飲品 傳統英式炸魚配薯條(藍鱈魚) 🌟4.5/5 炸魚基本係用藍鱈魚,亦都可以加錢轉其他魚 外皮薄脆,切開嚟魚肉鮮嫩,又厚又滑,好好食,值得一試薯條係粗薯條,食完呢個超滿足 橄欖油炒香蒜片辣椒意粉 🌟3/5重口味嘅最愛,香蒜片辣椒加埋真係好香好惹味 自己都幾鍾意食乾身硬少少嘅意粉,可惜呢到啲意粉連我食食下都覺得太乾太硬最後老闆問嗰陣有反映,老闆解釋佢哋用嘅意粉係偏硬少少,如果想食腍啲,可以落單嗰陣同佢哋講 煙三文魚沙律配蜜糖刁草汁 🌟4.5/5 呢個頭盤超有誠意沙律分量多,有3-4大片煙三文魚,配上酸酸甜甜嘅汁好開胃鐵板炒魷魚仔配蒜蓉包+$25 🌟1/5呢個係加錢upgrade嘅頭盤,但魷魚冇去骨,所以食嘅時候要小心,有機會有少少碎骨 唔係好食到鐵板嘅味,調味都偏淡,但魷魚又唔係非常新鮮唔建議加錢叫呢個,後悔冇揀多個沙律假期上面兩個lunch set都係$88加一,呢個價位值啦

叫咗兩個lunch set,包括頭盤+主菜+飲品
Fish & Chips

傳統英式炸魚配薯條(藍鱈魚) 🌟4.5/5
炸魚基本係用藍鱈魚,亦都可以加錢轉其他魚
外皮薄脆,切開嚟魚肉鮮嫩,又厚又滑,好好食,值得一試
薯條係粗薯條,食完呢個超滿足
Spaghetti Aglio Olio
橄欖油炒香蒜片辣椒意粉 🌟3/5
重口味嘅最愛,香蒜片辣椒加埋真係好香好惹味
Smoked Salmon Salad
煙三文魚沙律配蜜糖刁草汁 🌟4.5/5
呢個頭盤超有誠意
沙律分量多,有3-4大片煙三文魚,配上酸酸甜甜嘅汁好開胃
Baby Squid
鐵板炒魷魚仔配蒜蓉包+$25 🌟1/5
唔係好食到鐵板嘅味,調味都偏淡,但魷魚又唔係非常新鮮
唔建議加錢叫呢個,後悔冇揀多個沙律

假期上面兩個lunch set都係$88加一,呢個價位值啦
$110 (Lunch)
Fish & Chips
Smoked Salmon Salad