《 將軍澳日系溫馨和風屋子cafe 》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧將軍澳都好多嘢食,預期去到油尖旺同好多人,不如去將軍澳睇吓有乜嘢,近海邊嗰邊有好多餐廳選擇,而且食完仲可以四圍行吓睇吓海景,今次係一間好日系白色cafe 名叫屋子,餐廳是如其名有個屋子三角形嘅形狀環境溫馨舒適環境又夠大,感覺舒適!壽喜燒牛肉定食 $98食得壽喜燒,當然要鐵鍋上先有feel。牛肉軟腍又充滿甜味,餸飯食就一流,另外仲可以將部分壽喜燒汁倒入白飯,味道會更好。配菜亦都有豆腐、芋絲、大蔥、鳴門卷,都幾豐富。豚肉山藥泥沙拉烏龍麵 $86白色嘅山藥就著綿密嘅口感,又帶自然嘅甜味。上面仲有鋪滿豚肉同埋沙律菜。下層就係彈牙嘅冰凍烏龍麵,好豐富呀。和風餃子餃子皮薄又煎到香脆,咬開外皮,滿滿嘅肉汁流哂出嚟,好邪惡。白玉焙茶戚風焙茶戚風蛋糕嘅焙茶回甘味好突出,面頭嘅白玉亦都煙煙韌韌咁好得意。草莓奶蓋茶甜蜜嘅草莓配上香濃幼滑嘅奶蓋,入口非常順滑。西柚冰茶跟套餐就可以免費加飲,味道清新易入口,西柚味濃郁,而且仲有啲果肉栗子小鬆餅柔滑香濃栗子蓉夾住冰凍雲呢拿雪糕,底下是一個個可愛的小鬆餅,鬆軟好味!絕對推薦!人均

《 將軍澳日系溫馨和風屋子cafe 》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

壽喜燒牛肉定食 $98

豚肉山藥泥沙拉烏龍麵 $86

和風餃子
餃子皮薄又煎到香脆,咬開外皮,滿滿嘅肉汁流哂出嚟,好邪惡。

白玉焙茶戚風

草莓奶蓋茶
甜蜜嘅草莓配上香濃幼滑嘅奶蓋,入口非常順滑。

西柚冰茶

栗子小鬆餅
絕對推薦!

人均💰200

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!