2023-12-15 13 views
想喺將軍澳食咖喱,我一定會揀嚟海傍嘅Chilli Lime🤤因為佢嘅咖喱款式非常多,而且仲迎合到我哋香港人嘅口味!當然除咗咖喱之外,呢度仲有多款馬來西亞、泰國、印度嘅菜式。如果暫時未有去旅行打算嘅朋友,嚟呢度的確可以止吓癮,一嘗東南亞風味!我同朋友叫咗泰式柚子鮮蝦沙律、串燒沙爹(雞肉/牛肉/豬肉)、印式椰香牛肉、酥油薄餅、馬拉盞通菜。當然唔少得一杯冰涼嘅啤酒,同埋朱古力奶昔啦!呢個印式椰香咖喱真係不得了,佢甜甜地得來又有少少辣味,送埋個薄餅,真係超級好食,食極都唔飽😂至於d串燒,肉質份量相當大,2個人食真係超飽!而且我哋叫嘅食物,所有份量都好多!如果多啲人嚟食會更好,可以叫多啲嘢食share!不得不提嘅係,呢度嘅環境都非常之chill,好有度假feel,喺度食嘢可以暫時放低工作嘅壓力。