2019-06-07 137 views
將軍澳愈來愈多新樓,所以餐廳都愈來愈多,竟然比我喺將軍澳發現咗個小soho🤣..呢間泰菜有outdoor, 如果天氣唔會太熱,坐外面都幾chill! .我地小食叫左燒豬頸肉,豬頸肉燒得唔會太乾身,絕對保留到肉汁,而且份量好多同埋厚切,的確非常唔錯!主食方面叫咗海南雞飯,雞肉都算幾滑,肥瘦合宜,油飯唔太油反而幾香,食落唔會話好滯,都幾好!香葉肉碎炒金邊粉,穫氣十足,唔會太辣,係普通pad thai以外另一好選擇。我地最後仲叫左個泰式明爐烏頭,佢地選用本地黃油烏頭,食落肉質幾鮮,滾住食另有一番風味!總括黎講食物同環境都好唔錯,而且同其他大商場都有少少距離,所以都舒服既,但因為餐廳都有提供水煙,所以如果一般煙味既人就比較適合坐返indoor就好啲啦!