Restaurant: Harbour Grand Café
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
最近喺港島君綽酒店食自助晚餐,好悠閒咁食到十點鐘! 餐廳環境舒適,我哋被安排坐喺海景位,一邊欣賞維港夜景,一邊細味美食,感覺特別寫意。值得一讚係座位之間同攞食物嘅位置都非常寬敞,就算係繁忙時段都唔覺得迫,同其他客人保持到舒適距離,完全冇壓力咁慢慢揀自己鍾意嘅嘢食。食物方面選擇豐富,海鮮區誠意十足:波士頓龍蝦、冰鎮蟹腳、即開生蠔、新鮮刺身如三文魚、油甘魚、7吋長阿根廷紅蝦,全部都新鮮肥美。熟食方面亦見心思,燒牛肋骨肉質軟嫩,紅酒燴和牛牛面肉入口即化,牛尾牛肝菌湯香濃惹味,令人回味。除咗以上必食推介,亦都唔少得今期主題「和牛.鴨肝二重奏」嘅多款美食,鴨肝和牛酥盒、迷你和牛漢堡配香煎鴨肝等等,將和牛同鴨肝嘅油香結合,幾有創意~呢度嘅自助餐唔係齋食咁簡單,每晚仲有兩場表演,分別係7:15嘅「火山排骨表演」;8:00嘅「火焰焦糖燉蛋表演」(周一至五)或「巨型Mövenpick雪糕火焰雪山表演」(周末、周日、公眾假期)。大家一齊圍住照相同拍片,小朋友亦睇得特別興奮。甜品方面最正係12款Mövenpick雪糕任食,我哋就叫師傅整咗雪糕班㦸,蛋香十足嘅溫熱班㦸配冰凍Mövenpick雪糕,夠晒chil
最近喺港島君綽酒店食自助晚餐,好悠閒咁食到十點鐘!

甜品方面最正係12款Mövenpick雪糕任食,我哋就叫師傅整咗雪糕班㦸,蛋香十足嘅溫熱班㦸配冰凍Mövenpick雪糕,夠晒chill~仲有好多唔同嘅甜品,為整頓晚餐畫上完美句號。

生啤、汽水、果汁、咖啡都喺任飲,邊吃邊喝好滿足!

想喺繁忙都市中搵個寧靜角落慢慢享受美食,去呢度就fit晒~