2019-12-16 499 views
依排天氣凍左好多,好想食番啲熱野保暖,但係又唔想食打邊爐咁heavy。朋友suggests左依間鐵扒餐,都係啲熱野,暖下身!等左一陣我地就有位喇,入面個陳設幾懷舊,有啲昏暗得黎又有啲特別裝飾,幾靚同幾有心思。店員安排左個卡位比我地,好大幾好坐。餐牌上面有意粉、扒餐等等。我地叫左一個雜扒餐同一個美國肉眼扒餐,送餐飲,包同湯。等左一陣,先送來包同埋湯。包係熱烘既,鬆軟得黎暖粒粒,再配埋餐湯真係唔錯。佢餐湯都幾唔差。然後再有肉眼扒餐,佢嘅美國扒好鮮甜,口感鬆軟,另外有燒汁,成件事好match。肉眼扒上面有薯角同沙律,可以食完扒refresh下。之後再送上鐵板雜扒餐,入面有雞扒、牛扒、雞翼、火腿、薯菜等等。因為係鐵板上,所以店員好細心咁提我地拎紙巾出黎,防啲油煙彈出黎。個雜扒餐熱到甚至有啲辣口,食完真係暖粒粒!你見啲煙影相幾勁就知!佢扒類幾厚切,而且都幾入味,唔錯!餐飲方面都係大路既港式熱飲。總結,我又揾到個除左打邊爐以外,冬天取暖食物既好選擇!Ps 原來間餐廳滿$500送$50蚊,如果一班人黎幾抵!

佢扒類幾厚切,而且都幾入味,唔錯!

餐飲方面都係大路既港式熱飲。

總結,我又揾到個除左打邊爐以外,冬天取暖食物既好選擇!

Ps 原來間餐廳滿$500送$50蚊,如果一班人黎幾抵!