2016-04-17 252 views
同安安食完dinner落一層見到韓冰推出左款新架哈蜜瓜冰,仲寫住每日限量15個,好似好吸引咁,明明岩岩先食飽飽架我地都忍吾住走去食。一入去第一時間係問職員仲有冇哈蜜瓜冰,佢話有咁我地就搵個位坐低啦,落完單都等左4,5個字先泥,耐左d咼。 終於有得食喇等到頸都長。個冰好大個,2個人食絕對好飽。首先講下哈蜜瓜,好多汁,但吾甜同吾香,幾失望下。 切開個瓜係裝滿牛奶味沙冰,一球雲呢拿雪糕,仲有d軟糖。沙冰好重牛奶味,冰質地好幼細好軟棉棉有水準!食多啖發現原來有芝士蛋糕粒係裹面,超正!不過咁大個冰得5粒芝士蛋糕粒好似姑寒左d咼。 食冰最怕就係食到底都係得冰,好dry架嘛,呢度就加左d類似杏仁脆片係中間,咁咪一d都吾dry囉又多左種層次!整體泥講係吾錯既,唯獨個哈蜜瓜吾香吾甜,$120好似貴左d同吾值囉。下次食番藍莓芝士冰好過!

2016-04-15
$60 (Dinner)