2011-12-25
好耐無去容記, 於聖誕日, 感到近來食得太多打邊爐, 突然想食小菜. 但一定要早, 過了6:30, 就要等到唔知幾時!!!!馳名燒腩仔 (HKD78- 例牌), 此乃番”叮”之餸! 水準依舊, 一d都唔覺肥膩, 肉是熱的, 皮是脆卜卜的, 一流, yummy 最特別是個pat疑似wasabi 開稀之蘸汁, 又幾夾喎>> HKD38 四只蒜茸粉絲蒸蟶子, 唔食就笨, 嘻嘻>> 鐵板原只燒茄子(HKD88), 吱吱喳喳, 伙計較剪一揮, 香噴噴的茄子呈現眼前, 我平時唔鍾意食茄子, 皆因茄子要煮得好食, 是要用大量的油 但容記唔知點整 是否油是由肥的免治豬肉來的, 不得而知><>> 抵食排骨煲仔飯 (HKD28), v如果無老人痴呆,似乎是加左價, 或是調整至合理水平, 之前賣HKD15, 有好多人貪平叫黎浪費>< 味道不過不失!!!加一支Carlsberg, 盛惠HKD246 (兩人)!!! 平民地方, 雖有”米芝蓮”, 但不太舒適, 食飽就要起身, 費時阻人做生意><個人覺得此處不
>> HKD38 四只蒜茸粉絲蒸蟶子, 唔食就笨, 嘻嘻
個人覺得此處不是一個傾計, 聚舊的好地方!!! 不過人多達十人以上, 好似有訂位, 另當別論!!