一腳踏入呢間煲仔飯店,阿姐就笑容滿面咁遞上菜單,環境唔係豪華,但有種老香港嘅家庭味。首先點咗碟鹹魚雞粒煲仔飯,瞓身上去,阿!嗰陣爆香真係撲鼻而來,鹹香得嚟唔膩口。🤤 雞粒嫩滑得罪,同鹹魚嘅強勁味道正正好夾,跟上幾啖香糯嘅飯焦,真係食到手指都想舔。跟住又點咗個客腸仔牛肉煲仔飯,腸仔烏溜溜又滑溜溜,牛肉嘅香味伴隨著每一啖飯嘅喜悅。飲飽食醉之餘,佢哋嘅自家茶點都好吸引人,杏仁豆腐同凍奶茶一流,鬆軟細嫩,解膩!講真,嗰啲街外快餐店食唔到嘅滋味,我這趟煲仔行大滿足!😋 來來,插埋幾根筷嘅腐皮卷沒啦啦咁給我攬入口,內餡飽滿,外皮金黃酥脆,仲有!嗰啲甜品,簡直係點都食唔厭,真係完美收場!🥳 呢間,一定要再黎!