2023-10-01 41 views
食宵夜嚟講,我最鐘意就係飲啤酒食燒烤!今日人少少,叫咗幾份燒烤同朋友一齊食,餸下酒~依度有各式各樣嘅啤酒,無論係最大路嘅藍妹、Asahi定生啤都有~除咗啤酒之外,仲有紅/白同多款清酒選擇~我哋一人叫咗杯Suntory-Premium Malt,夠曬冰凍,配串燒一流!今次叫咗3款燒烤:燒虎皮尖椒 $35呢款尖椒燒得恰到好處,外皮微焦,內裡卻依然保持咗尖椒嘅清脆口感👍🏻而且尖椒嘅微辣,更可以提起食慾,開開胃燒特級牛舌芯 $69牛舌芯肉質嫩滑,滿口都係牛香。特級嘅牛舌芯相當厚身,口感爽口,食落唔會好膩錫紙蒜蓉沙白 $68沙白肉質鮮美,熟度適中唔會韌~蒜蓉嘅調味好夠,非常惹味🤤

今次叫咗3款燒烤:
燒虎皮尖椒 $35

燒特級牛舌芯 $69

錫紙蒜蓉沙白 $68
沙白肉質鮮美,熟度適中唔會韌~蒜蓉嘅調味好夠,非常惹味🤤

$120 (Last Night Supper)