2019-01-15 89 views
絕對係本月之最佳!食到想喊!好食得太過份!😭.話說旺角開左新商場,基本係行年輕人line,入面原來有好多間食店,呢間睇落平平無奇既韓式燒肉店,完全係High到不行,超級高水準,我覺得比韓國食韓牛更好食喎😭.🔺月見韓牛西冷 $120101分一定要叫!!好食到想喊感動到不行😭。(圖六、七)西冷本身已經用汁醬調製一天,店員教每面燒約10秒,再點佢地既特調汁醬(蛋黃、打發蛋白、燒肉汁等等),放入口果下真係感動到顛左,肉質勁滑,油脂分泌勁完美,加上佢地既汁醬,甜得黎唔會cover牛味,夾到不得了。仲送上一口壽司飯團,可以一齊食減少油膩感,個人覺得就咁食已經係人間天堂,連👦🏻都超贊!!.🔺活鰻魚 $258自己燒鰻魚,一開始真係比佢外貌嚇親,店員知我地唔識燒好helpful幫手燒。非常熟練地燒好每面,加上鰻魚汁。又估佢唔到,好好食!燒到岩岩好脆身又唔’lone’,大大條肉質肥美,味鮮,完全無骨,原來岩岩燒好既鰻魚係咁好食!好有驚喜。.🔺海膽牛柳飯(圖八、九)先將牛柳燒至三到五成熟,放上飯面,加上海膽同蔥花。牛柳好juicy肉汁留落飯度加埋一齊食,yumyum🤤,海膽入口溶化,世界級。.🔺牛肉稀少部份

絕對係本月之最佳!食到想喊!好食得太過份!😭
🔺月見韓牛西冷 $120
101分一定要叫!!好食到想喊感動到不行😭。(圖六、七)
🔺活鰻魚 $258
🔺海膽牛柳飯
🔺牛肉稀少部份拼盤
(圖一、十)見到圖中既牛就知油脂分布相當平均,乜嘢醬汁都唔點。
佢地既炭係用黑木炭燒,如果大家Gathering/紀念慶祝唔知去邊,想食燒烤又唔想咁嘈,想高質少少,呢間高推!好好食!
已經bookmark左👦🏻生日再黎