飲品由於我地本身唔飲酒既,所以就揀左2杯mocktail試下。Refresh your mind味道好清新,少量既甜味,配上青檸汁同薄荷葉,更加清涼醒胃既感覺,去去油膩。的確幾refreshing。Shirley Temple 呢杯味道較甜,有汽酒的感覺,口感相對單一。燒烤串(雞肉,牛肉)食泰國菜點少得燒烤串呢?呢間既燒烤串係即點即燒、唔係返熱或加燒。能夠保留到肉汁同燒烤既香味,配埋沙爹醬就perfect啦。雞肉串唔會乾爭爭咁,而牛肉串是出色,有少量肥膏保留燒完更香口泰式雞/蝦 炒河炒得好乾身,惹味,加上少少青檸汁提鮮,味道一流。喜歡香口野的你,不容錯過。軟殼蟹米紙卷最出色的一道菜,令人驚喜。自似平平無奇,內有乾坤。除了基本瓜菜,軟殼蟹,牛油果外,配青色的芥末醬將層次昇華。芥末醬入口有微微的灼鼻感覺,但點到即止,不像一般的芥末醬久久不散,整個過程將米紙卷的味道提升,加入牛油果既滋潤又豐富口感,食落又唔會乾爭爭。有別於傳統既酸醋配搭,芥末醬可就是靈魂所在,絕對要試試。泰式咖哩牛肉咖哩味香濃,單看顏色及texture 就知用料十足,牛腩入味。食咖哩配上薄餅當然是定律,當然要試下啦。總結係將
飲品
由於我地本身唔飲酒既,所以就揀左2杯mocktail試下。
Refresh your mind
Shirley Temple
呢杯味道較甜,有汽酒的感覺,口感相對單一。

燒烤串(雞肉,牛肉)
食泰國菜點少得燒烤串呢?
呢間既燒烤串係即點即燒、

泰式雞/蝦 炒河

軟殼蟹米紙卷
最出色的一道菜,令人驚喜。

泰式咖哩牛肉
食咖哩配上薄餅當然是定律,當然要試下啦。

總結
係將南海邊,環境舒適,地方乾淨企理,價格合理,菜式有驚喜,不訪試試。