我都算係半個酒鬼,十年以黎無酒不歡。雖然唔喜歡啤酒既苦味,但啤酒勝在平同埋間間食店都有,啤酒都算係酒類中常常接觸既一類。朋友見我好酒,介紹左呢間手工啤出名既餐店比我。講真我對手工啤冇咩概念。朋友差不多飲過最本地手工啤,佢想試下新野。以我過往既經驗,簡介裡面話有花味果味,我基本上都飲唔出,所以今次都係由朋友拍板,試佢想試既野!再參考下門外既今期最新推介,都係幾好既建議。牌上既lemon cream pie, 我仲一度唔以為呢度有甜品食。呢度有Beer Platter,$128任選三款,其實都幾抵,又可以試多幾隻喎~我地由左一試起,Millennium Falcon, Lemon Meringue Ice Cream  Pie 同Bommen & Granaten。Millennium 我起初都唔係好接受到,但後來又覺得都幾易入口。Lemon Pie 好強烈既檸檬味,似飲檸檬汁,反而唔似啤酒Bommen我形容為燒蠟店味(蜜汁叉燒),我比較接受唔到,但朋友好鍾意。最後再嗌左杯 Hibernator Oatmeal Stout。一入口有啖啖咖啡香,唔飲咖啡既我都覺易入口,唔苦。今次之行完全顛覆
我都算係半個酒鬼,十年以黎無酒不歡。

朋友差不多飲過最本地手工啤,佢想試下新野。
再參考下門外既今期最新推介,都係幾好既建議。
Millennium Falcon, Lemon Meringue Ice Cream Pie, Bommen & Granaten

Hibernator Oatmeal Stout

一入口有啖啖咖啡香,唔飲咖啡既我都覺易入口,唔苦。

今次之行完全顛覆左我腦海裡面啤酒既概念,原來啤酒都唔一定係嘉士伯喜力,原來啤酒都可以似果汁,可以似咖啡!
Hibernator Oatmeal Stout