2014-05-15
當晚2家母親慶祝母親節7個人一齊食飯, 訂左8點枱。我7:50 去到諗住拎位, 個門口姐姐叫我等一陣未有枱。咁OK啦, 我等左20分鐘先有位, 咁都OK啦, 有間房俾我地坐。我地間房分左2張枱, 一張8人用, 另一張4人用(其他客人坐)雖然尼間舖係有按鐘叫WAITER, 但係4人枱果邊的。我地好頭唔好意思咁費事打擾人食飯, 自己出去叫WAITER點茶。點完菜 尼左第一碟燒豬腩肉(一件過自己剪果隻)咁就開始待應問, 有無調味料果D架? 鹽 韓式辣醬果D? 待應: 有 等陣拎俾你到上埋碟炒粉絲都未尼, 我又再催多次 到食完都未到 咁我放棄唔要啦到D野上到7788, 我尼住追加ORDER。又唔想出去行咁遠ORDER, 就開始走去人地果位按鐘。按左2次(每次相隔都十分鐘)都無人過尼問要乜 好!我又放棄啦.....到最後差一個人參雞湯同餃子個人參雞湯上左對!! 我地係已經食哂D 韓燒, 炒粉絲, 炒年糕, 泡菜餅。仲要等左又係差唔多十分鐘先上個湯!!!飲完湯再行出去催餃子, 無落!!!好! 叫佢埋單! 最後我自己尼一個人要去第二度食過!最後$1100 埋單 食左乜?人參雞湯韓燒: 豬腩肉, 牛脷
我7:50 去到諗住拎位, 個門口姐姐叫我等一陣未有枱。
雖然尼間舖係有按鐘叫WAITER, 但係4人枱果邊的。
點完菜 尼左第一碟燒豬腩肉(一件過自己剪果隻)
咁就開始待應問, 有無調味料果D架? 鹽 韓式辣醬果D?
待應: 有 等陣拎俾你
到上埋碟炒粉絲都未尼, 我又再催多次
到食完都未到 咁我放棄唔要啦
到D野上到7788, 我尼住追加ORDER。
又唔想出去行咁遠ORDER, 就開始走去人地果位按鐘。
按左2次(每次相隔都十分鐘)
都無人過尼問要乜
好!我又放棄啦.....
到最後差一個人參雞湯同餃子
個人參雞湯上左
仲要等左又係差唔多十分鐘先上個湯!!!
飲完湯再行出去催餃子, 無落!!!
好! 叫佢埋單!
最後我自己尼一個人要去第二度食過!
最後$1100 埋單 食左乜?
人參雞湯
韓燒: 豬腩肉, 牛脷, 牛肉, 魚
海觧炒年糕
價錢亦都算係可以接受
但係....
人參雞湯 話咩要1隻 佢就分開左2個碗半隻半隻咁上
無人參味 少糯米 連food court 質素都不如
海鮮炒年糕, 有部份年糕硬到不能咬 懷礙未熟哂
買相只是一大埋炒左一起 一d 都不吸引
泡菜餅 個餅到厚粉到呢....仲有陣pancake味
炒粉絲 算係ok的一碟 因為佢真係好普通
但俾尼個價又要咁樣服務 仲要食唔飽真係嘥鬼氣!