2020-11-26
早排 JW Marriott Hong Kong 喺 # 社交平台 做宣傳,人客可以$350嘅價錢買酒店$500coupon,我哋呢班 #為食鬼 又點受得住誘惑吖🤪 一呼百應,我哋好快就湊夠八個人,仲諗住疫情轉好可以開開心心食一餐🦠 點知book位冇幾耐,疾情急轉直下,六人一枱、變得只可以四個人同坐😉 不過都冇所謂嘅,唯有四個四個一齊坐啦🥳我哋未夠七點已經到達,有朋友連晏晝都冇食就為咗呢一餐,不過 #酒店 嘅安排真係有啲問題,座位距離係寬躺嘅,但係buffet擺食物位置就真係比較細,頭30分鐘幾乎可以講得水洩不通,每個食物枱前面都有一條長長嘅人龍,所以我只好乖乖返埋位等人潮清咁啲人先再出去。食物方面,質素只可以講普普通通,#炒蟹 嘅肉質梅梅地咁,負責 #片皮鴨 嘅員工全程面黑,鴨肉切出嚟又細又薄,製成品仲捲成長條型🤪好古怪!#海鮮湯 裡面隻 #大蝦 好吸引,不過啖湯就真係咸咗啲喇🤪 不過要讚一讚嘅係佢哋個 #湯雲吞,餡料嘅鮮蝦彈牙又大隻... 口感大滿足😉同一個Buffet我喺呢幾年幫襯過幾次,由最初精緻到有 #竹筒飯,到而家嘅出品大部份都只有 #行貨,就連以前大大杯嘅mocha,都變
同一個Buffet我喺呢幾年幫襯過幾次,由最初精緻到有 #竹筒飯,到而家嘅出品大部份都只有 #行貨,就連以前大大杯嘅mocha,都變得而家嘅 #迷你杯😅 確實令大家有啲失望👉🏻👈🏻