在家附近開了這間餐廳已經有幾個月,因為質素都不差,所以都經常會落去開餐,今日又落去食晚飯,老闆言談之間原來發現一個香港故事。其實呢間餐廳前身響富昌商場開,咁而家老闆個爸爸因為領匯收返個商場唔做,所以佢就重新用返呢個名再響新地址開業,明顯地風格,菜式同水準都比前身更用心做,作為街坊都幾欣賞👍🏻今晚來食飯,叫左老闆之前推介既半隻雞加一個小菜再送一碟菜既套餐,包兩個飯,兩杯野飲同兩碗湯。呢到既例湯係呢區算最用心同足料煲,唔係普通味精水,通常都係清潤既紅蘿蔔豬骨湯。而今日叫左霸王雞半隻,酥炸鯪魚球同蒜蓉炒菜心。霸王雞一定用新鮮雞製作,滑嫩雞肉岩岩熟透又唔會鞋口,不過對於食濃味既我就淡口左啲,味道可以加重返少少🙈炸鯪魚球都係新鮮炸,水準不錯,蜆介就應該係樽裝野來,不過都叫唔錯,差少少有大排檔水準。總括而言,$158有三味餸既套餐包野飲,水準又幾好,係好抵食,所以會繼續做飯堂🤗🤗🤗

2019-09-02
$80 (Dinner)