2014-07-13
2005 views
服務尋晚,我同老公約定去呢間餐廳食晚飯。我八點到左呢間餐廳,老公ot 未放工。我見門口無告示話人齊先入得,就入去餐廳試下羅左兩個位先,入到去,個男侍應都肯俾位我,然後帶我去埋邊一張12人大台坐。我坐底左十分鐘,有另外三個客人等位,我張12人大台明明有足夠位,我唔洗tun 位,個三位客人都可以坐底食野(三位客人口既連續三個位係開邊,我個位係痴牆位)。個位男侍應帶住個三位客人黎我個張12人大台坐。本身rush hour, 要我tun 位我都ok, 點知個男侍應叫我tun 位口既時候係用一種好差態度叫我去tun,佢睇一睇個鐘然後講:小姐,你坐左係到十分鐘啦咼,另一位幾時黎?你坐入一個啦!!當堂我已經有口的唔滿意,叫我tun 無問題,多人丫嘛,但唔洗呢種態度丫!然後,過左十分鐘,有另外4位食客位食,個男侍應再次用差劣口既語氣叫我調去另一張台。調完位,我塊面黑曬,佢先係咁依講左句唔好意思。我開始叫野食,一路食住等老公,食緊期間,又係個位男侍應,期間不停係我面前yup 樣,唔係serve 客,唔係落單,唔係出菜,唔係執野,我唔知佢係米想俾壓力我想我快口的走,但當時個場有至少有十幾個吉位。食完餃子,
食完餃子,九點鐘,老公終於ot 完,係附近過黎,我諗住叫定野食等老公。點知,個男侍應再次走埋黎用好差態度話:你坐左成個鐘啦咼,佢到未架?
當時個場仲有十幾個吉位。而佢係收十一點。
個男侍應,一而再,再而三咁黎關心我,我真係好嬲,我當下即刻埋單走左,同老公去左第二度食。
即使口的野食再好食,我都唔會再黎。
食物
西洋菜鮮肉餃
平心而論,我覺得個餡鹹左口的,口的皮un 左
口的