嬲到食完野即刻返屋企開account打食評!!因為未見過一間服務咁差! 不值一去!今日我同媽咪, 嫂嫂, 侄仔去食.下午十二點半行到門口, 餐廳裡面得兩個人用膳, 我地已經覺得唔多妥, 呢個lunch time無理由咁少人.但因為呢間係崇潔唯一一間星馬菜餐廳, 我地都想試下,結果就行入去食.入到去, 冇人招呼我們, 都冇所謂,我地搵張枱坐低, 突然有個女仔(應該係老闆娘個女)走過黎放低餐牌,咁我地睇餐牌既時候, 侄仔(一歲都未夠)就好開心咁用手仔拍下拍下,拍到幾下張餐牌, 之後老闆娘用唔好既語氣走過黎話:"唔好整爛張餐牌呀, 一張68蚊架!".佢仲重覆左呢句"一張68蚊架!"兩次, 驚死我地聽唔到咁!我地當堂打左個突試問一個幾個月大既bb點會咁大力整爛你張膠質餐牌呢?!叫左"叻沙"麵, 炒貴刁, 咖哩飯, 同埋海南雞,全部都唔太好食, "叻沙"麵既海鮮唔生鮮, 湯底唔夠椰香味;炒貴刁除左得兩隻蝦ok之外, 成碟貴刁既唔香口又唔夠鑊氣, 明明叫左小辣, 都係一d辣都冇;咖哩飯就不過不失;海南雞既飯, 佢冇用黃油整, 實在係敗筆!之後媽咪想俾侄仔飲啖水, 問侍應俾杯水, 個侍應話: "要水

今日我同媽咪, 嫂嫂, 侄仔去食.
下午十二點半行到門口, 餐廳裡面得兩個人用膳,
但因為呢間係崇潔唯一一間星馬菜餐廳, 我地都想試下,
結果就行入去食.

入到去, 冇人招呼我們, 都冇所謂,
佢仲重覆左呢句"一張68蚊架!"兩次, 驚死我地聽唔到咁!
我地當堂打左個突

試問一個幾個月大既bb點會咁大力整爛你張膠質餐牌呢?!

叫左"叻沙"麵, 炒貴刁, 咖哩飯, 同埋海南雞,
咖哩飯就不過不失;
海南雞既飯, 佢冇用黃油整, 實在係敗筆!

之後媽咪想俾侄仔飲啖水, 問侍應俾杯水, 個侍應話: "要水就4蚊杯!"
一杯水都要4蚊?! 有冇搞錯! (初時入黎坐已經冇供應水俾我地)

就算有人俾錢請我去, 我都唔會再去!
因為呢間檳城小屋既全部侍應服務奇差,
尤其係個老闆娘, 一d都唔識做街坊生意,
連杯水咁既人情牌都唔識打!!!
呢間檳城小屋唔應該再係香港呢個講求服務態度既地方生存!!!
Other Info. : 返屋企時聽到哥哥話呢間檳城小屋一向出哂名服務態度差, 野食又唔見得好!!臭名遠播!可惡!!中伏!
2012-11-25
$45 (Lunch)