2021-10-09
昨晚同男朋友去荃灣經過千色匯一期見到一個芋圓既廣告牌有間叫<別忘了>,張圖賣相勁吸引,見佢仲係試業期間,就想去支持下起初見到店舖裝修,有幾棵櫻花樹掛住唔少食客願望同祝福,都覺得呢間店幾有意思,加上d 員工勁有禮貌,又似足台灣咁會用普通話同你講歡迎光臨,成個氣氛勁舒服,而食客碗的食物賣相都幾靚,令到我地對呢間餐廳感覺都好好但因為趕時間,我地只係叫左個芋圓外賣就趕住離開,一上到車我地就開始食(我諗5分鍾都冇),第一啖已經想吐出黎超!級!勁!爆!甜!個糖水底好似倒瀉左糖漿落去咁當下已經失望左,可能想嘗試迎合食客口味,加多d甜度,而且主角唔係佢… 咁就嘗試將視線轉移去芋圓到😂誰知…中間硬到好似冰箱拎出泥咁……🌨🌨🌨我同我男朋友都O哂咀,我地2個都勁爆中意食芋圓,如果你係20蚊碗,呢個質素可以算數(佢同大圍某間並非專賣芋圓個質素一樣,人地賣20蚊,但呢間仲差d),明白生意難做,但呢碗咁既野竟然要差唔多60蚊碗,反正佢地都試緊業,我地就番去提出我地既意見,同埋真係難食到食唔到…過到去,禮貌同佢講我: 唔好意思,你地D芋圓好似未煮熟,咬開仲見到乾硬情況,請問可唔可換過個或者煮過佢地佢
超!級!勁!爆!甜!
個糖水底好似倒瀉左糖漿落去咁
誰知…中間硬到好似冰箱拎出泥咁……🌨🌨🌨
過到去,禮貌同佢講
佢: 唔會嫁WOR,我地D芋圓係一開始煮哂,無可能煮唔熟,不如入去筆個碗比你啦
我地係個類似經理既人面前食,個芋圓都係硬過平時行山唔覺意踏到既硬碎石😑😑
同時令我諗起曾經係大陸有個男人飲酸奶爆炸後,酸奶廠為左道歉送番成棟酸奶比佢既故事,大佬你D芋圓咁樣你仲要迫我食多碗,真心咩😑😑😑😑
我地要求退錢,畢竟你呢個價錢比咁既貨品,聲稱試業當中,仲可以接受比d咁既野人食,真係恭祝你試業成功
地址: 荃灣千色匯一期2樓 2031號舖
搵過openrice暫時未有