caseychau.cc
caseychau.cc
Level 3
2025-09-04
Follow
平日同姊妹放工聚會,唔駛諗,必定揀返荃灣「燒烤堂」!呢間串燒店我哋都嚟過好多次,每次都係開心又滿足。😋

燒烤堂喺香港開咗3年多,最近仲喺荃灣開新分店。出名多款式,超過100款串燒,有齊豬、牛、雞、羊、鴨、海鮮、蔬菜,連甜品都有🍡!重點係日、泰、港、川等等多國口味通殺,keep住新鮮感,每嚟一次都搵到新驚喜。最鬼鍾意「焦糖青蘋果鵝肝多士」、「鹽燒原塊雞皮」、「汁燒三黃雞氣管」、「鹽燒鮮三黃雞腿肉」、「鹽燒阿波羅七里香」同「芝士黑醋無花果」,全部都係師傅自家製,手功十足,一咬爆汁勁滿足!🐷🐓🐟

「焦糖青蘋果鵝肝多士」-- 外面一層焦糖脆皮,加上微酸青蘋果,中和咗鵝肝嘅油香,同底層多士一齊咬落去,層次爆燈,絕對係邪惡必食No.1!🍏🦆

「芝士黑醋無花果」-- 呢個配搭真係好特別,我哋開頭都唔敢試咖,諗緊隻味會唔會好怪呢?又黑醋又芝士咁樣好奇怪喔,點知食落真係無得頂,直頭想再encore,香甜無花果啖啖天然甜味,黑醋有啲點睛,撈埋啲芝士粒一齊食,仲帶點鹹香感,鹹甜酸三重奏,女仔一定鍾意!🧀🍇

「汁燒三黃雞氣管」 -- 第一次食呢個部位,個感覺好得意,外層微焦,食落啖啖都脆脆地,口感爽脆,呢個都係我會encore嘅串燒之一!

「鹽燒鮮三黃雞腿肉」-- 皮脆肉嫩、肉汁多,鹽香慢慢滲出嚟,好有日式燒鳥feel,食到雞味超濃郁,每次嚟都秒殺!🍗

「鹽燒阿波羅七里香」-- 呢個部位特別香濃又嫩滑,食落有層次。加少少鹽一齊燒,香味更突出,啱晒愛食雞唔怕刁鑽嘅朋友!🐔

想食高質又抵食嘅串燒,我覺得嚟「燒烤堂」絕對唔會錯!約埋成班fd一齊嚟就最開心啦🔥✨[

IMG:2][

IMG:4][