2018-05-08 2924 views
媽媽生日飯,佢自己要求的餐廳,有朋友試過話好好味所以一試。第一個感覺入去好像私房菜,環境優美。乾淨舒服,有15張枱左右,因為比較早上去所以未有太多客人。頭盤陳醋雲耳,醋味唔夠,雲耳爽口彈牙,但份量太少每人只得三四片一個孖寶係蒸桂花蚌同埋蘋果醋排骨。排骨味道唔錯好濃郁,好想叫一碗白飯配食。但排骨略嫌骨多肉少,份量亦都唔多。蒸桂花蚌恰到好處,粉絲放底。味道同普通酒樓冇分別沒有太大驚喜。荷葉飯略嫌太乾身飯質略硬,飯粒分明有淡淡的荷葉香。味道不錯。份量約五碗美中不足係個侍應大力推介的燉響螺湯每位$78。燉湯味道濃郁,十分足料。一碗半左右成為78元價錢偏貴,唔算太多油份,唔計較錢的值得一試!但略嫌侍應推介手法有點長氣,剛坐低未開始點餐就推介我哋,這個湯,話有客人點多唔要我地先有如果唔係就要預留。我哋話一陣再諗,到落單途中都係咁推薦。話個湯冇㗎啦,好快會俾人要左,感覺上好大壓力。最後媽媽都選擇飲,無所謂媽媽開心就是了。總結無想像中咁好食,所有嘅食物份量都好少。食物有小小特色。試過一次就算,因為價錢唔算太平,如果要叫到飽肚每人都差不多要350到400元一位!我地其實未飽因為之後要食蛋糕所以無叫太多。

頭盤

陳醋雲耳,醋味唔夠,雲耳爽口彈牙,但份量太少每人只得三四片
一個孖寶係蒸桂花蚌同埋蘋果醋排骨。

總結無想像中咁好食,所有嘅食物份量都好少。食物有小小特色。試過一次就算,因為價錢唔算太平,如果要叫到飽肚每人都差不多要350到400元一位!我地其實未飽因為之後要食蛋糕所以無叫太多。不過係尖沙咀區價錢尚可接受