2018-07-01
平時lunch都會同同事去食水煮魚,但之前睇食評話片皮鴨好食,所以約埋班fd試試。早幾日打去book位,佢話full晒要walk in,我問片皮鴨洗唔洗訂,佢話要,所以我留咗半隻。其實我都唔明冇得book位都可以留鴨係咩玩法,不過都留定先。星期五晚7:15去到門口,已經好多人等位,但我哋4人等咗唔洗10分鐘就入坐,真係好彩!一坐低即上片皮鴨,半隻鴨平均每人都食到4-5塊,餅皮超薄,鴨偏瘦,食落啖啖肉又唔油膩,果然係必食!反而碟醉雞比較失色,冇乜酒味。水煮魚比午市套餐大碟得多,但食落竟然冇午市咁辣,應該係個辣汁溝稀咗少少,不過都係一如以往嘅必食推介!最後叫咗個黃金南瓜,用黃金蝦嘅製法炸南瓜真係好有創意,外脆肉軟!可惜始終係油炸食物,淺嚐可以,多吃就會好油膩🤦🏻♀️當晚最遺憾嘅係冇拔絲蘋果,睇嚟要再嚟多次😂
反而碟醉雞比較失色,冇乜酒味。
當晚最遺憾嘅係冇拔絲蘋果,睇嚟要再嚟多次😂