今日係灣仔收工,見到有間新開嘅外賣店,就買番屋企試下。佢地主打係叉燒,menu上有4種口味,不過我就揀左期間限定嘅松露叉燒,再配珍珠有機菜飯叉燒好香松露味之外,仲好淋,而佢又唔係肥肉黎嫁wor! 唔似平時食半肥瘦咁會好有罪惡感🙈而且叉燒同菜飯都好足料,叉燒有10零件,我覺得兩個女仔share 都好夠食👍🏻太郎美顏湯(+28),今次呢個係蟲草花雞湯,好鮮甜又勁大碗,我見到個碗真係o哂嘴,我諗差唔多有3個飯碗嘅量😂,一定要加錢飲!另外我仲加左個竹笙浸有機時蔬(+15),平時出街食飯真係好少菜,所以加埋個菜食下,又係勁大碗,好痴線😳仲要勁多竹笙🤤最後叫埋杯紅棗桂圓茶(+15),平時呢d養生茶都只係得熱,但呢到係有凍嘅,咁熱嘅天氣飲真係岩曬!店員仲同我講佢地呢個茶係無加糖去煲,真足料又健康😆😆值得一提係佢地個外賣盒設計得好貼心,只係買飯/叉燒嘅話唔洗再用額外嘅膠袋就外賣到👍🏻不過我買左咁多野食都係加左個膠袋🙈

今日係灣仔收工,見到有間新開嘅外賣店,就買番屋企試下。