2017-01-25 1830 views
年紀愈大,有時睇唔同事物時會有點模糊,不是視力變差那種,而係太多煩惱與疲累,然後開始對一切的事都提不起勁,夢想於漆黑裡真的仍然鏗鏘嘛? 如果人生可以用鍵盤操控,按下輸入鍵,事情會變得不一樣嘛?"DREAMS DON'T WORK UNLESS YOU DO",的確,有種人係懶到連禁個輸入鍵都唔會去做,就正如一個人成日話想中六合彩,但佢從來都唔會去買,無因又何來有果我從來唔相信呢個世界係公平的,亦都唔會係付出幾多就會得到幾多,但我相信"THE BEST IS YET TO COME"估唔到一間舒適的小店,就一個店名、幾句有意思句語,可以令我感性起來,很喜歡這一種能夠帶俾人MESSAGE的小店,整件事不只係一盤生意,而係有靈魂的揀個SET DINNER,再另加一個甜品,簡簡單單唔洗諗太多是日餐湯餐湯係雜菜湯,略鹹左少少,但勝在有大量蔬菜,餐包熱辣辣又軟熟加番唔少分是日精選果茶晚餐可選果茶唔洗另加錢的,是日果茶為百香果茶,一整壺咁上慢慢飲,我八掛打開左黎睇,原來係用茶包的,果味都幾重蒸焗原隻法國春雞 ($168)春雞係即叫即焗,要半小時時間,好野幾時都係值得等待的,春雞係原隻上,連PAT P

是日餐湯

是日精選果茶

蒸焗原隻法國春雞 ($168)
春雞係即叫即焗,要半小時時間,好野幾時都係值得等待的,春雞係原隻上,連PAT PAT仲係保留住,所以唔食PAT PAT的朋友記得要切走佢啦,春雞一切開就見到入面有大量肉汁,皮脆肉嫩,所以即焗即食真的很重要
CREAM BRULEE ($38)

呢個甜品係我最愛的其中一款,旁邊有烤乾的菠蘿脆片,CREAM BRULEE甜度剛好,一匙到底,面層的脆焦糖面清脆地裂開,燉蛋入面有好多小小粒的新鮮雲尼拿籽,所以成個甜品都好香,呢個CREAM BRULEE實在係上乘之作

開始不敢回頭尋覓那真相

誰又能鑑定你的醜惡與美好 低與高

太多太多構思踫壁

太多太多理想壓抑

沉默對應著歲月無聲

你會去主動按那個輸入鍵嘛?  我......... 還會嘛?
2017-01-24
$206 (Dinner)