吃貨湯
吃貨湯
Level 2
2022-04-30
Follow
呢排食得好西多勁熱氣,但係好死唔死同女朋友睇炸雞相關嘅韓戲,俾佢係咁嘈話要食。好啦,最多食多一次先戒口啦。呢日行開觀塘就順便寵下佢(同埋我)。

我都唔知觀塘有間咁有韓味又fancy嘅炸雞舖,唔會細細間好迫夾。

天口熱就一人叫咗杯yogurt smoothie,柚子同芒果,夏天飲凍得嚟都幾fresh,雖然對我嚟講係有d太甜,但係女朋友鍾意就得啦!

Dodam Salad

炸雞舖食沙律係咪玩嘢先,呢d 叫balance ,係balance 返我呢排d 好西。沙律菜都好新鮮,仲要有菠蘿花生提子乾,食落唔會太寡,仲幫埋我開胃準備食雞!

韓式海鮮煎餅

未等到雞,先嚟個海鮮煎餅。煎得好脆口,最重要係d 餡勁多,d 魷魚係多到夾上黎都會跌幾粒出黎咁多,但係都keep 住爽口同香,仲有蝦同青口,海鮮同煎餅本身就係perfect match,我要多謝我自己咁識揀。

蜂蜜牛油香蒜焗雞

壓軸嘅炸雞,唔係,係焗雞終於出場,多謝女朋友體諒叫個冇咁熱氣嘅。但係一上枱嗰浸香味係驚艷,以為焗雞會冇炸雞咁好食?No no no,係近乎燒雞嘅香脆口感,蘸滿晒蜂蜜,邪惡得嚟又唔膩,有埋醃蘿蔔平衡返味蕾,明明唔肚餓我都清晒成碟雞。

好彩粒痱滋冇變大,容許咁熱氣嘅我又再放肆,可以搵次happy friday夜晚encore!
Like
Ratings