2018-02-02
本身個人都超級中意食車仔麵,每星期都只少食一次,今次就放學後去左試呢間砵砵車仔麵,第一次食,覺得不錯又抵食👍🏻細細間店,地方乾淨利落衛生,店舖裝潢設計簡單,店員友善😃。食物方面:因為個日全日無食到野,勁肚餓,一下子睇中啱食嘅餸就簡曬!款式好多😍基本嘅車餸菜都有!而且仲有一例係非一般必食的,粉腸、話梅豬手、香茅豬扒都有!就叫左個香茅豬扒食,都勁大塊 好味道👍🏻😋湯底款式都好多!我就叫左7樣餸,冬菇、雞翼、芝士丸、雞翼尖、豆卜、菜、魷魚🦑同埋油麵,真係眼闊肚窄🤧份量好足,最推薦嘅係冬菇、雞翼、魷魚。冬菇超大舊😭好有咬口,勁juicy!!!!最好味!雞翼勁大隻,比其他車仔麵大隻好多肉肉好有厚身🤤魷魚有咖哩味,又唔難咬👍🏻麵的份量都算多。另有一個最驚喜的係花膠碗仔翅😳本身超中意食花膠,無諗過車仔麵都有d咁高級嘅食物,花膠好大舊,仲有唔只一舊,幾舊🤤碗仔翅都幾大碗,好足料,味道十足,價格亦相當合理!$30!仲比埋支日本麻油我自己落👍🏻👍🏻👍🏻正!飲品叫左杯華田脆爆,+$12蚊就有大大杯,面頭好多阿華田脆脆!好好味!好甜😋好濃味!另外仲有奶茶脆爆下次要試下先。一間好特別好多唔同野食嘅車仔麵👍🏻
食物方面:
份量好足,最推薦嘅係冬菇、雞翼、魷魚。
冬菇超大舊😭好有咬口,勁juicy!!!!最好味!
雞翼勁大隻,比其他車仔麵大隻好多肉肉好有厚身🤤
魷魚有咖哩味,又唔難咬👍🏻
麵的份量都算多。
另有一個最驚喜的係花膠碗仔翅😳
一間好特別好多唔同野食嘅車仔麵👍🏻