2017-06-04
對上個次食宮崎都好似好耐之前,今次都係同朋友仔一齊黎食,4個人D野食睇落多左,所以感覺上開心D,而質素方面都仍然Keep到印象中既水準,就連第一次黎既朋友都話好食,無介紹錯。食物款式方面都好多,一般大路野都有齊,豬牛雞燒肉、炸物、刺身、壽司、一品料理、海鮮之類,不過黎到最主要當然係食肉啦,每款肉都有好多唔同味道可以揀,如果肚餓的話可以樣樣都叫一片,或者每人食少少試下味道再決定,不過個人覺得其實D味都好好味,所以叫邊隻都一樣好食。刺身好好味,勁厚切三文魚腩入口啖啖肉又新鮮,好少係任食會食到呢種質素,然後帶子同甜蝦都好正,味道鮮甜,一個人食十粒都覺得唔夠喉,油甘魚亦比想像中好味,連比平時唔太食既我都食左幾片。呢個係金牛座既特別禮物,超好味的象拔蚌刺身,入口非常爽脆甜美,食得出係新鮮,雖然份量唔係太多,但口感同味道絕對係頂呱呱!之後黎左一品料理,右下既綠湯好健康,係蔬菜汁,估唔到幾易入口,為之後既肉肉之旅打底,心理上覺得健康左XD 然後好食既仲有鰻魚炒飯,粒粒分明又夠鑊氣,一人幾啖好快就清左。朋友話烏冬都好彈牙,唔係入口一pat粉個種,不過我就無食到。大蝦,每隻都大到好似手掌咁大,4隻入爐就
大蝦,每隻都大到好似手掌咁大,4隻入爐就剛剛好。食落好彈牙爽口,加入入海鹽會更好味。
之後仲有牛同豬,上檯時仙氣散發非常得意,未食已經令大家係咁影相。呢兩款食落同平時有d唔同,感覺上更嫩口,特別係牛肉,輕輕燒熟就入口,肉味濃郁。
到海鮮出場,青口就同平時一樣啦,意外既係帶子都幾大粒,燒完之後都唔會縮好多,啖啖肉仲好多汁。呢隻蝦雖然細過一開始送開個d,但入口又係鮮甜同爽口,中意食蝦既人可以慢慢嘆。
之後就黎到我地全檯都好中意既牛肉,真心每款都好好味,肉味夠濃又香,唔會被醃料味蓋過,個人最啱口味係鹽燒,朋友就比較中意食蒜味。