上次去左大埔boundless by reaction cafe,路經見到間粥店幾多人食,出面仲貼左啲雜誌介紹之類,今日特意過嚟食個早午餐~靚靚鮮雞粥 $43其實佢出名應該係豬潤,但個人唔太鍾意所以傳統的叫雞粥😂食左一啖真係好驚喜,見到啲飯粒未散哂就知佢冇溝水唔會稀,粥底好綿,蔥/薑/雞嘅味道完全融咗入去,就咁食都好好食,同埋佢個煲好大絕對夠兩個人share再點其他小食like腸粉雞蛋叉燒腸 $23雞蛋都煎得香口嘅,但主角腸粉就未至於想像中咁滑同薄,但水平都係中上偏好~總結:如果想食粥真心推介來這間,同平時商場連鎖式嘅味道絕對有分別,係傳統港式嘅味道❤️如果大家試過邊度粥/腸粉好出色記得話我聽~評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~

靚靚鮮雞粥 $43

雞蛋叉燒腸 $23