呢排都幾鍾意食中菜,前兩日同左朋友去左Hysan Place呢間精緻嘅中菜餐廳,食得幾開心。🦪冰鎮南非六頭鮑魚(一隻)$88冰鎮鮑魚一上檯都零舍有氣派,有乾冰會出煙。鮑魚醃得好入味,亦都幾大隻彈牙,好味。🐟招牌酸菜滑魚片 $298一路食會一路座熱,所以就算慢慢食都唔洗驚會凍。啲魚好滑,份量亦都好多。仲有啲芽菜同埋寬粉之類,索晒酸菜魚湯底嘅味道,好開胃好惹味。🍚竹筒藜麥飯 $18加入藜麥嘅飯感覺特別健康。因為啲飯用竹筒裝住,一打開個蓋好香。🀄️詐糊 $68係望落好似麻將嘅椰汁糕,底下仲有兩張「鈔票」,連嗰兩張「鈔票」都食得,好似食緊錢咁,感覺好過癮。估唔到呢度咁精緻,茶錢都只係$8一位,幾值得再嚟。

🦪冰鎮南非六頭鮑魚(一隻)$88

🐟招牌酸菜滑魚片 $298

🍚竹筒藜麥飯 $18

🀄️詐糊 $68

估唔到呢度咁精緻,茶錢都只係$8一位,幾值得再嚟。
2021-09-28
Type of Meal