2023-11-28 1047 views
呢日工作關係,孖住同事一齊嚟灣仔做嘢~ 途經呢間飲品店,人頭湧湧,八卦咗一陣,影咗個 menu,就繼續急急腳去開工,趁住放 break 期間,上OpenRice 睇吓,有幾十個好評喎,決心放工去買杯試試一放工即刻衝去舖頭,好彩唔係rush hour,唔使排隊😌,即刻落單😎🔸黑芝麻凍撞奶呢杯香滑撞奶系列係我嘅 order 鮮奶系列一向係 My Cup of Tea ”芋頭鮮奶(熱)”更加係我嘅首選不過今日嚟個小突破,要咗杯~凍~嘅~黑•芝•麻~結果係~Very Good 👍🏻 Try 💪🏻~黑芝麻味非常香濃,黑芝麻凍口感滑滑又有嚼感揀咗”不另加甜” “正常冰” version,甜度 同凍度 都啱啱好 ~ 推 介 🙌🏻~🔸 金吉檸檬金萱 (追加 茉莉綠茶凍 同 桃花紅茶凍)呢杯係同事嘅order,同事一向鍾意飲啲酸酸尾尾嘅飲品,純茶系列 or 乾果茶系列係佢嘅 first choice 呢杯keep 番standard甜度同冰度,同事讚金吉檸檬味清香 ,2款茶凍茶香味濃,又大大提高嚼感,俾哂like 👍🏻👍🏻總結,我哋兩個都覺得大家各自order嘅飲品都好好飲😋,下次有機會再嚟灣仔,一定會
呢日工作關係,孖住同事一齊嚟灣仔做嘢~

🔸黑芝麻凍撞奶
呢杯香滑撞奶系列係我嘅 order
鮮奶系列一向係 My Cup of Tea
”芋頭鮮奶(熱)”更加係我嘅首選
不過今日嚟個小突破,要咗杯~凍~嘅~黑•芝•麻~
結果係~Very Good 👍🏻 Try 💪🏻~
黑芝麻味非常香濃,黑芝麻凍口感滑滑又有嚼感
~ 推 介 🙌🏻~
黑芝麻凍撞奶

🔸 金吉檸檬金萱 (追加 茉莉綠茶凍 同 桃花紅茶凍)

金吉檸檬金萱 (追加 茉莉綠茶凍 同 桃花紅茶凍)

總結,我哋兩個都覺得大家各自order嘅飲品都好好飲😋,下次有機會再嚟灣仔,一定會 encore 🎊

2023-11-21
TakeAway