2021-11-17
同朋友慶祝生日緊係要去食好野啦😆,今次揀左食日本燒肉放題既「響」搭lift上到黎就已經係佢地餐廳拎飲品既位置,除左一般罐裝/紙包飲品外,重有好幾款既酒類選擇(清酒、梅酒、柚子酒等),岩哂唔同年齡層嘅人👨👩👧👦入座後,會先上一盤刺身同埋一盤肉類,本身以為有海膽生蠔,但原來11月改左係送金箔魚子醬拖羅容頭盤肉類全部都有標籤,食完之後覺得好食想Encore都可以知係邊款出面雪櫃亦有前菜小食、沙律同少許既甜品整體都幾滿意呢度既食物質素🔘刺身新鮮,解凍得唔錯,比較有驚喜係金箔魚子醬拖羅容,下面配有青瓜,口感豐富,一啖一口,好滿足🔘壽司淨係試左炸蝦卷,唔錯可試🔘燒肉整體肉質都好嫩,重牛味,易咬,就算係牛肋骨都好容易咬開,特別多叫既係牛舌、一口牛粒、牛西冷同牛胸腹🔘醬汁燒肉十分欣賞醬汁安格斯牛肩胛肉眼博燒,薄切既安格斯牛再加上甜甜既醬汁,唔洗點燒肉汁都夠哂味不過醬汁燒肉係無標籤,所以一次過叫幾款既話就會搞亂🔘海鮮特別推薦食海蝦,雖然唔係話好大隻,但隻隻都好新鮮,肉質彈牙,Encore 左唔少次😌🔘蔬菜菇類同粟米會有錫紙兜裝住,直接成個放上爐邊燒,正常味菠蘿清甜多汁,即食或者拎去燒都好食🔘天婦羅
出面雪櫃亦有前菜小食、沙律同少許既甜品
整體都幾滿意呢度既食物質素
🔘刺身
🔘壽司
淨係試左炸蝦卷,唔錯可試
🔘燒肉
🔘醬汁燒肉
不過醬汁燒肉係無標籤,所以一次過叫幾款既話就會搞亂
🔘海鮮
🔘蔬菜
菇類同粟米會有錫紙兜裝住,直接成個放上爐邊燒,正常味
菠蘿清甜多汁,即食或者拎去燒都好食
🔘天婦羅及炸物
有放題必食既榴槤炸彈同紫芋波,炸得脆身唔油
天婦羅唔厚粉,食落都唔油
🔘椒鹽燒
揀左雞皮同雞臀,覺得一般,可能因為飽哂先食
🔘和食及烏冬
太飽,無試到
🔘雪糕
有Movenpick既雪糕、Dreyer‘s既甜筒,重有比較少見既榴槤雪糕,最後用甜品作結,幸福🥰
其實重有多款食物都未試,但真係太飽,唯有留下次再食過😋👍🏻
🔸C類餐廳
🔸QR Code 落單