2021-06-20 26 views
喺荔枝角返工都算幸福,附近有好多好嘢食。最近發現一間近長沙灣,好有趣嘅豬扒專門店。原來呢間餐廳喺中環&銅鑼灣都有分店,行過見到佢嘅裝修都好有趣,又好台灣feel,令本來都唔太特別喜歡食豬嘅我,都好想去試吓🤣🤣。我同朋友兩個人入到去揀咗張高枱坐,感覺好舒服,裝修好文青。餐牌見到食物啲相都好吸引,好多都好想試,價錢都好合理。見好多人推介秘製蔥油豬扒飯,就叫一個試吓,另一個就叫沖繩豬軟骨飯,大家share 食。啲嘢食嚟到,真係嚇一嚇,啲餸好大碟,我同朋友兩個女仔都有啲擔心,唔知可唔可以KO到佢哋😅。秘製豬扒果然係招牌菜,厚切豬扒炸得好香口,超大件好抵食,加埋勁多蔥油,撈飯真係好正😋!豬軟骨飯又係性價比超高,有三大件,炆得好腍好入味,成碗飯都有好香嘅汁,連啲配菜都好食,餸飯一流!我哋兩個女仔真係差啲食唔晒,因為真係份量好多,男仔去食一定食得好開心。食豬食到咁滿足真係第一次😆😆
2021-06-17