2008-04-25 13 views
八個人入黎深井探朋友,想起燒鵝... 裕記多人等位,放棄了,咁就過左去陳記。我地叫左幾多野下,但整體黎講就幾油。因為都已經係幾日前食,所以只係寫返其中幾款菜式。1. 燒鵝一隻: 皮脆、但好好好多油呀﹗雖然知道燒鵝係多油既食物,但佢真係好誇張。食落去,真係感覺到d 油好似平時d 汁咁不斷流入你個胃。同埋最慘就係,佢d 燒鵝係.. 凍既﹗所以好滯。2. 啫啫通菜煲: 見個名幾得意就試下啦﹗點知,原來係甜版蝦醬通菜再加多個煲裝住而己~ 又係好油﹗3. 金銀蛋'in' 菜: 呢個就稍為好d,都食得過,夠多菜。4. 炸大腸: 講味道呢,就真係幾惹味,但略嫌太乾身。5. 牛仔骨煲: 個牛仔骨整得幾稔,但個汁太杰,同埋太salty,食左一舊仔就好口乾。6. 瀨粉: 呢個係最好既一樣食物,幣左d 燒鵝太油,唔敢浸落d 瀨粉度。7&8 仲有兩個煲,但太飽,冇食過,所以唔落得comment。其實唔係第一次黎呢間食肆。以前佢唔算好好味,但都只做食得過。估唔到0係短短一年間,d 食物質素下滑得咁緊要。講真,下次都係試下裕記...

4. 炸大腸: 講味道呢,就真係幾惹味,但略嫌太乾身。