2017-10-17
<麻辣派 海鮮大咖 好正!>😋🌶喺旺角deli2 呢棟十廈g /f細細間食四川海鮮大茄既地方! 上網search番原來大咖喺大陸係解作達人甘解🤔 仲要四川麻辣 諗起都好似好正甘😋🌶1.麻辣海鮮大咖鍋每位268 蚊 可以食到 包每日精選既8 款海鮮 🦐🦑🐟一上枱己經覺得好開心, 係勁多海鮮😱😈 .成隻肥膏肉蟹 🦀 勁多爽口青口 同海蝦🦐 浸喺下面有條大鯖魚🐟 扇貝 大蜆🤓 彈牙魷魚桶🦑 全部海鮮都係老板當日揀 . D蜆同扇貝鮮甜到呢😄 海蝦夠哂彈牙 青口 海水味濃香 ! 大肉蟹最邪惡😍🦀無論殼同肉都勁多膏 仲要喺紅色好煙靭嗰款😆 蟹肉夠哂鮮甜😆真係冇得輸!😋😋 再講講個湯底 係用爉燭喺下面燒保住温度🔥 喺甘多海鮮下面墊住好多好入味充滿麻辣香既材料 , 好似芽菜 煙靭薯粉 鮮甜既蜆仔 最過份係有炸薯條 吸哂d麻辣汁真係好邪惡好好食呀!😆🔥首先上 餐前小食拼盤有辣蓮藕同辣花生 蓮藕帶點爽口 麻辣味好足👍🏻😋 花生辣度都ok係醃過嗰d滷水花生 又帶點甜味 唔錯😆1.自端冒菜每人五串 🌿🐮🐷冒菜既係一串串好似麻辣燙甘整黎食既肉同菜😋👍🏻當喺出面揀完叫staff幫手入去煮 我同朋
首先上 餐前小食拼盤
1.自端冒菜每人五串 🌿🐮🐷
冒菜既係一串串好似麻辣燙甘整黎食既肉同菜😋👍🏻
當喺出面揀完叫staff幫手入去煮 我同朋友揀左
木耳, 豚肉 🐖 牛肉🐮 雞腎 雞肉🐥 韭菜🌿芋絲, 黑墨丸, 豆卜 , 黑椒腸🐷
然後加錢點左
1.四川紫薯寛粉 18 蚊
2. 貴州蕨根粉絲 18 蚊
Staff將全部食物 放埋一碗度 外表美觀 成為一碗好靚既四川十餸麵😆👍🏻
🍝 十種食材都算新鮮 而重點係佢既湯底好夠麻辣香 . 但唔會太濃 . 紫薯闊粉 好闊身 紫色帶點彈牙既口感 😆 而黑色既蕨根粉絲比較軟身爽滑 盡吸麻辣湯 十分有風味😆👍🏻🌶
1.每人一杯飲品 唯怡豆奶🥛 豆奶佢話係四川人食辣野必點 甘點可以唔叫😆 豆奶帶有少甜 奶味香濃 豆好似有d炒過既香味十分特別 解辣佳品 ! 😃
1.最後送上四川冰粉 透明既冰粉 比較爽滑 味道唔太甜但有口感 上面加上青提子乾🍇糖冬瓜 同西瓜🍉 味道十分match對於剛食完辣野黎講 真係透心涼❄
整體黎講 其實 268 一位 唔洗點加野都好夠飽 大咖鍋上面既材料好多🐟🦑🦐 海鮮又夠新鮮 真係好正 👍🏻😆鍾意食海鮮又鍾意食辣野既朋友一定要試👍🏻
Score 平均分 <8.2/10>
Taste 味道:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#麻辣派
旺角通菜街1A至1L威達商業大廈dei 2 地下m鋪
~~~~~~~~~~~~~