2022-11-02
而加大角咀都多左好多新樓新商場,所以都多左好多好野食。哩間泰菜裝修唔錯好吸引,朋友介紹黎試下先。😋泰北咖喱金麵 $128哩個麵好大碗,份量超級多。兩個人都夠食。佢既雞都燒過好香口,而且又係大大件。泰式咖哩湯底唔會太辣,味道唔錯。湯汁仲有少少挺身,唔會好稀。加埋好多唔同配料,好有泰式風味。😋炭火燒澳洲M7 和牛 (8oz) $208 我地比較鍾意食生少少既牛肉,炭燒外脆內軟,燒得剛剛好,好嫩口。配埋個泰式醬汁,好好味,我幾欣賞個醬汁,好清新,又唔會太辣。應該有唔同既泰式香草混合做成。😋芒果糯米飯 $78應該係我食過最多芒果既芒果糯米飯。仲要好甜,又唔會過熟。同埋我鍾意佢切得大舊,唔會細細粒。配埋椰汁同糯米飯真係絕配。唔錯,份量都係二至三人咁上下。😋椰汁沙冰 $58有泰式風味,椰汁味好出亦唔會太甜。😋利賓納荔枝梳打 $38好少見有利賓納配荔枝所以試下,不過利賓納味就偏少,但粒粒荔枝好爽甜,不是太甜還可以。我地週末下午茶時段去,唔算多人,可以隨意影相打卡,鍾意Tiffany Blue既女士一定好鍾意哩度,裝修好有亞熱帶風情。配埋泰菜就置身於泰國一樣。推介大家黎試下。⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)Res
😋泰北咖喱金麵 $128
😋炭火燒澳洲M7 和牛 (8oz) $208
😋芒果糯米飯 $78
😋椰汁沙冰 $58
有泰式風味,椰汁味好出亦唔會太甜。
😋利賓納荔枝梳打 $38
⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)
Restoran SAYA (大角咀)
大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G701號舖
#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #大角咀美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #Thaifood