2019-11-30
除左打邊爐、辣野、pizza,仲有咩係耐唔耐就會想食返次? 之嘛就係burger囉! 同friend去旺角,仲要係啱啱working holiday返黎,2年無見既friend,本身諗住上朗豪坊sky bar飲野,但係就響上去既途中見到呢間專間食burger既 Texas Burger,比佢啲裝條吸引左,個環境好有特色,好似美國唔知幾十年代既feel,就好似睇戲響侏羅紀公園或者美國隊長你會見到既環境咁,啲位都幾闊落,坐得舒服。Menu主打係美國burgers同埋一啲好typical既Mexican cuisine,我同我friend本身諗住都係嗌佢地新推出既Raclette Cheese Beef Burger,熱溶芝士淋響塊漢堡牛肉度,諗起都覺得興奮! 不過最尾都係嗌2款唔同既burger,一個係熱溶芝士牛肉burger,另一個係藍芝士牛肉burger,配埋餐,有薯條,青瓜,是日奶昔。個奶昔係Pina Colada, 好勁椰子味,好多cream,所以飲落好香甜! 係無酒精架! 我friend一黎9秒9鐘就飲晒,我就留返黎burger一齊飲。Wow,個Raclette Cheese B
Wow,個Raclette Cheese Burger,好高身好吸睛。見到好多半溶既芝士流緊出黎,超邪惡啊! 牛肉都幾厚身幾大塊,咬落口唔油,個面包有少少脆,內裡鬆軟。中間仲夾住一埋薯餅,但最正係仲有一條白色既腸! 好多重口感,正,滿足。
個藍芝士burger,又係有一個好香口微脆既面包包住一大塊minced beef,入面仲有炸洋蔥同埋煙肉,我friend好鍾意呢個burger,而且份量唔細! 跟餐既薯條炸得好靚,鬆化,夠脆,而且係帶皮架! 有啲人鍾意薯條帶皮,貪佢香啲。計我話,我鍾意薯條帶皮,係因為多啲纖維呀! 而且蔬菜好多營養都響佢地既皮度,所以最好連皮食! 跟餐仲有一塊pickle青瓜,唔太酸,唔太甜,唔太咸,食完個包再食佢都無問題,好味!
由於食飯完行左一陣街,其實好攰,所以我地坐左係度慢慢傾,一坐就坐左好耐,啲侍應都好好無叫我地要快啲賣單。都幾鍾意呢間餐廳,可以再黎!