2018-02-19 187 views
新年假到奧海城行街,經過呢間平時少見的珍珠奶茶店,仲排到好長龍,本來想到隔離買賞茶的,不過見有時間就排下隊,試下新野。呢間人氣之選應該係奶蓋茶,不過想飲奶茶多啲,就要左珍珠奶茶問有冇得加奶蓋,店員話有,我就話咁加啦,再補問聲加幾錢,店員先話12。加個奶蓋12蚊太唔值了,所以最後冇加到,就咁要左原味珍珠奶茶 小甜 多珍珠 $21。一見到真係好失望,杯好細,珍珠更加係得幾粒,而且奶茶沒奶味又沒茶味,只有甜味,而且質感很稀,不會再試下次。—-順帶一提,店員對所有都好不熟悉咁。嗌珍珠奶茶咁common的飲品都要問廚房,想加奶蓋時又沒說加幾錢,差點加左12蚊,三十幾蚊飲左珍珠奶茶不如去隔壁coffee shop喝杯咖啡仲可以慢慢坐添。

原味珍珠奶茶 小甜 多珍珠 $21。

—-